Oblíbené „KASTELÁNSKÉ ŘEZY“ chutnají jako z cukrárny: Výborný a bleskově připravený jablečný zákusek!

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    28 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 278




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na lahodný jablečný koláček „KASTELÁNSKÉ ŘEZY“.

Chutná opravdu lahodně a my jsme se do této chuti zamilovali doslova po prvním soustu.

Připravte si ho i vy a potěšte sebe i celou rodinu.

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • 4 ks vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 160 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička kypřicího prášku

Na jablečnou nádivku budeme potřebovat:

  • 500 g oloupaných jablek
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 bal. vanilkový pudink
  • 300 ml vody

Na tvarohovou šlehačku budeme potřebovat:

  • 1 ks tvaroh v kostce
  • 1 ks šlehačka (objem tuku min. 30%)
  • cukr

Můžeme: Čoko polevu na polití na závěr

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, následně přidáme cukr a šleháme do pevné pěny. Postupně do sněhu zašleháme i žloutky, olej a nakonec lehce i prosetou mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  2. Těsto vylijeme na plech předem vyloženým pečícím papírem a upečeme při 170°C do růžova, asi 20 min.
  3. Jablka si nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbývající vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.
  4. Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme úplně vychladnout.
  5. Nakonec si smícháme tvaroh s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme pokapat čokoládovou polevou.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: domowysmakjezenia.pl/2016/04/08/jablecznik-z-bita-smítana/



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *